Treinstel 904 van Stichting Mat'64 weer strak in de verf

Het nostalgische treinstel 904 van de Stichting Mat'64 glimt nu nog meer dan ooit tevoren. Het was dan ook een publiek geheim dat de Mat'64 trein de afgelopen drie weken niet op zijn vaste plek in Amersfoort stond.

De afgelopen weken heeft de trein in de Roosendaalse loods van de firma Spoorijzer Roosendaal gebivakkeerd, zodat de trein in een veilige en droge omgeving geschilderd kon worden.

Het werk aan de 904 zit er voorlopig nog niet op, laat de stichting op Facebook weten: "Het grootste werk is nu klaar en we zijn blij met het resultaat. De details zullen de komende weken nog worden gedaan, zoals de o.a. eersteklas en tweedeklas bestickering, treinstelnummers en dergelijke. Tevens moeten de raamlijsten qua grijs nog bijgewerkt worden en de vier hoekraampjes nog gedaan worden."

Nadat de trein na de opknapwerkzaamheden vrijdag weer terug op de baan is gekomen heeft deze zich tijdens een besloten rit weer laten zien. De rit begon zaterdagochtend in Groningen, en is via Meppel naar Emmen gereden.

De stichting heeft laten weten dat het treinstel in het weekend van 24 en 25 augustus weer te bewonderen is. De laatste werkzaamheden zouden dan volgens hen ook afgerond moeten zijn. Tijdens dat weekend pendelt de 904 twee dagen tussen Eindhoven en Deurne.

Foto: Dave Keyner
De 904 van de Stichting Mat'64 in volle glorie op station Nieuw Amsterdam (Foto: Dave Keyner)

Foto: Wesley  Pieterse

Foto: Wesley  Pieterse
De 904 tijdens de opknapbeurt in de loods van Spoorijzer in Rooseldaal. (Foto's: Wesley Pieterse)