Man duwt moeder en zoon voor een trein op Frankfurt; jongen overleden

Een achtjarig jongetje is maandag op het station van Frankfurt overleden nadat een onbekende man hem en zijn moeder voor de trein had geduwd. De jongen werd overreden en overleed ter plekke. De veertigjarige vrouw wist zichzelf in veiligheid te brengen maar kon helaas haar kind niet meer redden.

De dader werd uiteindelijk aan de hand van getuigen door de politie aangehouden. Omstanders zouden hem overmeesterd hebben voordat hij probeerde te vluchten. De verdachte zou een veertig jarige man zijn en afkomstig uit Eritrea. Mogelijk zou hij ook nog een derde persoon voor de trein hebben willen duwen. De Duitse politie heeft laten weten dat de man de slachtoffers niet kende.

Bij het incident zijn er zestien ambulances en een traumahelicopter ter plaatse gekomen de medische zorg te regelen. De moeder is naar het ziekenhuis overgebracht. Bij het ongeluk waren er veel kinderen getuigen. De machinist die het voorval voor zijn trein zag gebeuren is zwaar overstuur uit zijn trein gehaald.

Het is de tweede keer binnen tien dagen dat er een dergelijk incident in Duitsland plaatsvindt. Vorige week zaterdag kwam een 34-jarige vrouw om het leven op het station van Voerde toen ze door een persoon  van het perron afgeduwd werd. Ook hier was er geen sprake van een connectie tussen de twee personen.

Archieffoto: Michiel Verbeek (Wikipedia)
Een archieffoto van het station Frankfurt am Main Hbf (Archieffoto: Michiel Verbeek; Wikipedia)