Deutsche Bahn hervat productie ICE-4

Siemens heeft een persbericht uitgebracht over de ICE 4-trein die ze met Bombardier als onderaannemer  voor Deutsche Bahn bouwen. De levering van de treinen wordt weer hervat nadat deze sinds april stil is komen te liggen vanwege problemen in het laswerk.

"Deutsche Bahn wil met onmiddellijke ingang de acceptatie van verdere ICE 4-treinen hervatten.Siemens Mobility en Bombardier Transportation hebben overeenstemming bereikt met de Duitse spoorwegen (DB) en de Duitse spoorwegautoriteit (EBA) over het casco van de ICE 4.", meldt Siemens. Aangezien deze afwijkingen niet voor problemen kunnen zorgen, kunnen de betrokken treinstellen worden gebruikt in de passagiersdienst. Als gevolg van deze overeenkomst zullen vijf ICE-treinen de komende dagen door DB worden geaccepteerd en in dienst worden genomen.

Momenteel zou de DB al 30 afgenomen ICE-4 treinstellen in die dienst moeten hebben. Siemens Mobility is de algemene ontwerper van de ICE 4-treinen, waarbij Bombardier Transportation verantwoordelijk is voor de bouw van een derde van het totaal en omvat de levering van alle geschilderde carrosserieën, alle ingebouwde draaistellen en de complete assemblage van alle rijtuigen en stuurstandwagens bij elkaar.

Archieffoto: Rob Dammers
Een ICE-4 op het station van Köln
Archieffoto: Rob Dammers