Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen tekent contract voor 16 Flirts

Treinfabrikant Stadler en Transdev GmbH zetten hun succesvolle samenwerking voort. De Duitse dochteronderneming van de Franse Transdev Groep geeft Stadler opdracht om 16 elektrische FLIRT-treinen te leveren voor gebruik in het Duitse netwerk Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen. De orderwaarde bedraagt ​​ongeveer 100 miljoen euro.

Stadler bouwt opnieuw treinen voor de Duitse divisie van Transdev. Momenteel zijn er nog 102 treinstellen van Stadler bij de vervoerder, maar in 2022 moet dit zijn uitgegroeid tot 118 treinstellen die rond de Hanzestad van Bremen rijden.

Indeling

De vierdelige treinen voor de Regio-S-Bahn Bremen / Nedersaksen zijn net als de andere FLIRT-treinen gelijkvloers, en geschikt voor een perronhoogte van 87 centimeter, de trein heeft zeven passagiersdeuren aan elke zijde, waarmee er een snelle doorstroom van de reizigers mogelijk is. In totaal kunnen er 527 passagiers in de trein meereizen, waarvan 260 op de beschikbare zitplaatsen.

De treinstellen zijn uitgerust met een drempelvrije toilet volgens de daarbij geldende normen. De extra grote multifunctionele ruimtes bieden ruimte voor het vervoer van maximaal 30 fietsen, omvangrijke bagage en wandelwagens. Ze zijn uitgerust met stopcontacten voor het opladen van e-bikes. Het actuele reizigersinformatiesysteem houdt ook in de gaten waar reizigers het snelste kunnen instappen, en ook is er WiFi aan boord. De treinstellen bereiken een maximumsnelheid van 160 kilometer per uur.

Foto: Stadler
Foto: Stadler