Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

NS laat minder treinen rijden in Oost-Nederland vanwege extreem weer

Omdat er vrijdagmiddag zware windstoten en onweer worden verwacht, passen NS en ProRail uit voorzorg de dienstregeling in het oosten van het land aan tussen 16:00 en 20:00 uur.

Stormachtig weer kan leiden tot meer hinder voor treinreizigers. Plan uw reis daarom kort voor vertrek in de reisplanner. Houd rekening met langere reistijden en drukte.

De spoorweg-infrastructuur is zeer kwetsbaar bij blikseminslagen vanwege de vele elektrische installaties. Ook harde wind kan hinder veroorzaken, bijvoorbeeld door omgevallen bomen, waarbij bovenleiding kunnen knappen.

Afgelopen dinsdag zorgde noodweer ook voor problemen op het spoor, waarbij er op tal van plakken bomen op het spoor vielen. Ook toen werd de dienstregeling op regionaal gebied aangepast zodat er minder hinder ontstaat bij verstoringen.

ProRail en NS hebben inmiddels extra voorzorgsmaatregelen getroffen om verstoringen in het treinverkeer als gevolg van bliksem en wind zo snel mogelijk te verhelpen. ProRail heeft monteurs klaarstaan in geval van incidenten op het spoor. Daarnaast staan er ook diesellocomotieven paraat die gestrande treinen weg kunnen slepen.

Aanpassingen

  • Tussen Amersfoort en Deventer rijden minder Intercity’s
  • Tussen Ede-Wageningen en Nijmegen rijden minder Intercity’s
  • Tussen Arnhem en Nijmegen rijden minder Sprinters

De NS heeft laten weten dat de reisplanner inmiddels is aangepast. Reizigers wordt geadviseerd om vooral de reisplanner te raadplegen.

Foto: Pixabay