Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

Veel hinder rond station Zwolle tussen 6 juli en 22 juli vanwege werkzaamheden

In de periode van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli wordt er aan het spoor gewerkt rondom Zwolle. ProRail vernieuwt onder andere de sporen en wissels aan de westkant van het station. Tijdens deze periode rijden de treinen periodiek volgens een aangepaste dienstregeling.

Tijdens de periode is er een gewijzigde dienstregeling van en naar Zwolle. Hierin moeten reizigers rekening houden met een overstap op treinvervangende bussen en extra reistijd.

Zaterdag 6 en zondag 7 juli
In dit weekend is er geen treinverkeer van en naar Zwolle. Er rijden bussen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Meppel, Ommen, Nijverdal en Olst. Tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuiden rijden rechtstreekse snelbussen.

Maandag 8 juli
Er rijden bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen, Nijverdal en Olst.

Dinsdag 9 tot en met zaterdag 20 juli en maandag 22 juli
Gedurende deze hele periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid en Kampen. Tussen Zwolle en Raalte is de dienstregeling aangepast.

Zondag 21 juli
Er rijden bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en ’t Harde, Kampen Zuid, Kampen en Meppel. Tussen Meppel en ’t Harde en tussen Meppel en Kampen Zuid rijden rechtstreekse snelbussen.

Werkzaamheden

Om Zwolle beter bereikbaar te houden en en het sporenknooppunt toekomstbestendig te maken moeten er noodzakelijke werkzaamhden plaatsvinden. ProRail verdubbelt het spoor vanaf Zwolle tot de splitsing bij Herfte wordt er gebouwd aan een vrije spoorkruising bij Herfte. Hierdoor kunnen de treinen tussen Zwolle en Meppel of Emmen in één keer doorrijden, zonder op elkaar te hoeven wachten. Daarnaast zal ook het perron aan de kant van de Oosterlaan worden verbreed waarbij spoor 16 zal worden verlegd.

Bij het opstelterrein ten zuidwesten van station Zwolle (bij Hogeschool Windesheim) zullen er extra sporen werden aangelegd om treinen te kunnen parkeren. Verder werden er aan de westkant van het station sporen, bovenleiding en wissels vernieuwd om deze ook in de toekomst betrouwbaar te houden.

Reisadvies

Tijdens deze hele periode is de extra reistijd verierend van 15 tot 45 minuten. De NS zet extra medewerkers is voor assistentie om bijvoorbeeld de weg te wijzen. Aan reizigers is het advies van de NS om vvoortijdig de NS Reisplanner te raadplegen voor het actuele reisadvies.

Foto: Treinenweb
Station Zwolle (Foto: Treinenweb)