Baby valt tussen perron en trein bij station Anna Paulowna

Een baby is dinsdagmiddag door onbekende reden op het spoor beland tussen het perron en de trein bij station Anna Paulowna in Noord-Holland. Een jeugdagent met een collega werden door een machinist gewenkt. De conducteur had toen het kind in de kinderwagen al tussen het perron en de trein vandaan gehaald.

"Er zou zojuist een baby tussen het perron en de trein gevallen zijn. We zijn direct uit de auto gesprongen en er naar toe gegaan”, schrijft de agent op Instagram. Aangekomen bij de trein bleek dat de baby al tussen de trein en het perron was weggehaald door een van de aanwezige conducteurs. "De baby huilde, dat is een goed teken. Het is nagekeken door het personeel van de ambulance. Voor de zekerheid moest de baby toch even mee voor verder onderzoek in het ziekenhuis", vervolgt de jeugdagent.

Reactie NS

"Uit het rapport dat wij hebben opgesteld is te halen dat de baby bij het instappen uit het wagentje is gegleden,’’ verklaart NS-woordvoerder Erik Kroeze tegenover het AD.  "De conducteur was daar vlakbij in de buurt en die heeft volgens de procedure direct contact opgenomen met de machinist om ervoor te zorgen dat de trein niet zou vertrekken. Vervolgens heeft de conducteur de baby tussen het perron en de trein uitgehaald."

Hoe de baby uit de kinderwagen kon glijden is niet bekend, zegt Kroeze. "Of de riempjes niet goed vast zaten of dat de moeder gestruikeld is, zou ik niet kunnen zeggen."

Ongeval

Volgens de politie is er geen opzet in het spel. "Het is echt een ongeval geweest, een ongeluk, de politie doet er verder niets mee. Er zit geen strafbaar feit aan vast," meldt politiewoordvoerder Wendy Boudewijn van de politie Noord-Holland. Ze zegt dat de politie toevallig in de buurt was, en dat anders de NS het onderling zelf hadden afgehandeld.

Foto: VidalTN (Wikipedia)
Archieffoto van Anna Paulowna (Foto: VidalTN (Wikipedia))