NS opent StationsHuiskamer in Emmen

Hoewel de deuren van de nieuwe StationsHuiskamer in Emmen al sinds disndag 9 april geopend waren vond er vrijdag alsnog een officiële opening plaats. Deze werd verzorgd door NS-topman Roger van Boxtel, wethouder René van der Weide en ProRail regiodirecteur Dorothé van Wennekendonk. Met de opening exploiteert de NS inmiddels nu al 18 StationsKamers verspreid over heel het land.

Voorheen zat in het pand waar nu de StationsHuiskamer zat de Kiosk. Daarnaast heeft de NS een deel van de stationhal bij de ruimte getrokken om meer ruimte en zitgelegenheid te creëren voor de reizigers. De aanleiding voor deze verbouwing was dat er op station Emmen ook behoefte is aan een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en actuele reisinformatie.

Opmerkelijk is dat dit de eerste StationsHuiskamer is op een station waar de NS niet met de trein rijdt. Arriva heeft als enige het alleenrecht om er reguliere treinen te laten rijden in de richting van Zwolle.

Inrichting

Bij de inrichting zijn de glasmozaïeken van de oude Tickets en Service balie behouden gebleven en hebben deze een mooie plek aan de wand gekregen. In de faciliteit kunnen reizigers een kopje koffie of lekkere versnapering bestellen. Ook zijn er comfortabele gemakken te vinden om op de trein te kunnen wachten. Zo kunnen reizigers een krantje lezen, naar de toilet gaan of gebruik maken van de stopcontacten om een laptop, mobiele telefoon of tablet op te laden.

De StationsHuiskamer in Emmen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 19.30 uur, op zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur en op zondag van 9.00 tot 18.00 uur.

StationsHuiskamer

De StationsHuiskamer is een formule van de NS, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om ook op kleinere stations op een prettige plek te verblijven. Ook biedt de faciliteit de service om een deur-tot-deur advies voor de reiziger te bepalen.

De wachtkamer annex winkel is inmiddels op tientallen stations te vinden, waaronder Den Helder, Den Haag, Rotterdam, Hoogeveen, Arnhem, Meppel en Bilthoven. Dit jaar wil de NS de formule van de StationsHuiskamer nog verder in het land uitbreiden met negen nieuwe vestigingen. In 2021 wil NS in totaal 35 StationsHuiskamers geopend hebben.

Foto: NS
Foto: NS