Carnavalsplaatsen weer te zien in de NS-app

Ook dit jaar brengt de NS haar app's weer in carnavalsstemming. Wie op zoek in naar bijvoorbeeld de carnavalsplaatsen Lampegat of Oeteldonk, kan deze nu ook invullen als bestemming in de app.

Volgens de NS zijn er maar liefst 101 steden onder de carnavalsnamen te vinden. Niet alleen de steden onder de rivieren, maar je kunt bijvoorbeeld ook vanuit Boemeldam (Purmerend) naar Waaienburg (Den Helder) reizen. De bijzondere namen zijn enkel alleen in de app's te vinden, en zijn automatisch toegevoegd. Op de normale website moeten de normale stationsnamen worden ingevuld.

Vorig jaar betrof het een spontane actie van een NS-werknemer die voor het eerst carnaval ging vieren. De bestemmingen blijven behouden tot en met woensdag 6 maart, zodra alle feesten weer voorbij zijn, daarna is Lampegat weer voor een poosje uit het zicht.

Carnavalstreinen

Ook laat de NS weten dat ze meer en extra lange treinen rijden in de avonduren om reizigers op hun feestplek van bestemming te brengen. Daarnaast zijn diverse stations inmiddels als versierd en omgedoopt tot hun carnavalsnaam, zodat ook daar de carnavalsstemming meteen los kan gaan. Ook worden er op verschillende stations de prinsen weer feestelijk met een speciale trein ingehaald op het station, voordat de optocht verder de stad in gaat.

Foto: Treinenweb (bewerkt)
Foto: Treinenweb (bewerkt)