Vijf personen op station Zwolle aangehouden na diverse incidenten

Op het station van Zwolle zijn zondagmiddag vijf personen gearresteerd na diverse incidenten. Hierbij is enige tijd lang het treinverkeer stilgelegd. Ook is er een trein ontruimd en doorzocht. Nadat de rust terugkeerde was er opnieuw sprake van twee incidenten die elkaar opvolgden.

Tijdens de eerste ontruiming werden er twee personen gearresteerd en geblinddoekt en door zwaarbewapende agenten met kogelwerende vesten afgevoerd. Ook de andere passagiers moesten met hun handen op hun hoofd de trein verlaten. Nadat de twee mannen waren aangehouden mochten ze naar het perron te lopen. Hierna deed de politie onderzoek in de trein. Rond half vier werd de trein weer vrijgegeven. Volgens de politie zou er sprake zijn geweest van een gesprek over een explosief, waarbij een getuige de politie had gealarmeerd.

Al snel na deze ontruiming kwam er een nieuwe melding binnen. Hierbij zijn er nogmaals twee verdachten aangehouden in en andere trein. Er zou sprake zijn dat er een jointje in een toilet werd gerookt. Een getuige had de verdachte mannen gezien, en dit gemeld aan de politie. De politie meldt dat ze 'na een stevige reprimande' weer huiswaarts zijn gestuurd.

Kort nadat het arrestatieteam had ingegrepen kwam er wederom een melding binnen. Hierbij werd er een man met een bijl aangehouden op het station. Ook dit bleek loos alarm te zijn, en de man was zich van geen kwaad bewust. Ook hij mocht na verhoor weer naar huis.

Volgens de politie zouden de drie incidenten niks met elkaar te maken hebben.

Treinverkeer

Het treinverkeer van NS en Arriva (Zwolle - Emmen) is na de eerste melding enkele uren stilgelegd. Pas rond vijf uur reden de treinen weer volgens dienstregeling.

Archieffoto: NS
Archieffoto: NS