Enkele spitstreinen verlengd door instroom SNG

Door de instroom van de nieuwe SNG-Sprinters is de NS is staat om enkele spitstreinen te verlengen. Volgens het spoorbedrijf worden de spitstreinen op een tiental drukke trajecten per vandaag verlengd.

"We willen de kans op een zitplaats in de spitsuren in 2019 fors gaan verhogen, ook al zal het best vol blijven", laat NS aan de Telegraaf weten. Sinds afgelopen zondag neemt de SNG-trein de treindienst Den Haag - Haarlem voor haar rekening. Dat geeft NS ruimte om de vrijgekomen treinen elders in te zetten. In totaal gaan er tot 2020 in totaal 118 nieuwe Sprinter treinstellen instromen. De oudste Sprinters (SGM en DDM-1/DDAR) zullen vervolgens aan de kant gaan.

Verlengde treinen

Sinds gisteren zijn in elk geval de spitstreinen Den Haag - Haarlem - Amsterdam verlengd. "Met de extra capaciteit worden vier intercity’s verlengd van acht naar tien rijtuigen. Dat betekent elke rit duizend in plaats van achthonderd zitplaatsen."

Enkele sprinters tussen Breda en Tilburg en tussen Utrecht en Hilversum worden volgens hem eveneens verlengd, net als sommige intercity’s tussen Amersfoort, Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Leiden. Ook komt er meer plek op treinen van Roosendaal naar Den Bosch en via Dordrecht naar Rotterdam en verder.

Foto: Jan Derk Remmers (Wikipedia)
Foto: Jan Derk Remmers (Wikipedia)

Bron: Treinreiziger