Keolis verwacht 26 februari indienststelling Hengelo - Bielefeld

De Duitse Keolis meldt dat ze de eerste verbeteringen op het traject tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld hebben doorgevoerd. Zo hebben de treinen van de vervoerder een software-update gekregen zodat de treindienst vanaf 26 februari eindelijk van start kan gaan.

Aanvankelijk zou de trein op 14 januari gaan rijden. Echter bleek dat hardnekkige storingen ervoor zorgen dat de treinstellen problemen gaven op het Nederlandse traject. Sindsdien werd besloten om de trein te laten keren op het Duiste Bad Bentheim.

De afgelopen maand hebben zijn er technische wijzigingen aan de trein aangebracht, en hebben er opnieuw proefritten plaatsgevonden met acht treinen het de Duitse ververvoerder. Deze zouden volgens hen een 'positief effect' hebben gehad.  "Indien de maatregelen verdere positieve resultaten laten zien en zich geen nieuwe technische problemen voordoen bij de acht treinstellen, gaan de treinen vanaf 26 februari weer rijden", schrijft de vervoerder in een persbericht.

Met de technische aanpassingen en de afronding van de opleiding van de nieuwe medewerkers, vertrouwt Keolis Deutschland erop dat de dienst naar behoren uitgevoerd kan worden. De vervoerder heeft elf extra machinisten opgeleid die op de grensoverschrijdende verbinding mogen rijden.

Foto: Pronkie002
Foto: Pronkie002