Tickets Eurostar vanaf vandaag te koop

De Eurostar Londen - Amsterdam is vanaf vandaag boekbaar. Eigenlijk had de kaartverkoop al dinsdag van start moeten gaan, maar door technische problemen werd de start twee dagen uitgesteld.

De tickets om met de internationale trein te reizen zijn te koop vanaf 40 euro, en zijn momenteel volop beschikbaar. In de 1e klas (Standard Premium) zijn treinkaartjes te koop vanaf 90,50 euro. De tarieven zijn voor een enkeltje Londen – Amsterdam. Voor Amsterdam - Londen gelden andere tarieven. De combinatie Thalys en Eurostar is vanaf morgen boekbaar vanaf 49 euro. Op dit moment is dat nog 59 euro. De reis Amsterdam - Londen is duurder, omdat daar nog geen rechtstreekse trein rijdt. Die zal pas eind 2019 worden geïntroduceerd.

Ticketverkoop

Tickets zijn bij Eurostar te koop tot 6 maanden voor vertrek. Op dit moment loopt de verkoopperiode zelfs door tot en met 3 september. Thalys start de verkoop pas 4 maanden voor vertrek. Daardoor is Amsterdam – Londen per Thalys + Eurostar slechts boekbaar t/m juni. Het is echter ook mogelijk om per Intercity naar Brussel te reizen, en vervolgens per Eurostar naar Londen. Die combinatie kan tot 6 maanden voor vertrek, en kost ten minste 59 euro.

Reistijden

Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken vanaf 4 april twee Eurostar-treinen per dag. Vanwege de paspoortcontrole en bagagecheck die daar nog niet kan plaatsvinden moeten reizigers naar Engeland nog een verplichte overstap van ongeveer 45 minuten in Brussel maken, waar zij wel deze controles kunnen passeren. Hiermee is het mogelijk om in 4:41 uur vanaf Amsterdam naar Engeland te reizen.

In de omgekeerde richting is een overstap op Brussel niet meer nodig. Dit komt omdat de douane en de bagagecontrole al op het opstapstation in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Vanwege het ontbreken van de overstap op Brussel duurt de terugreis naar Amsterdam hiermee 3:41 uur. Naar Rotterdam is dit 3.01 uur.

Treintickets worden onder andere verkocht via de boekingswebsites van Eurostar, NS International, HappyRail en B-Europe. Via elke aanbieder zijn de tarieven gelijk.

Foto: Treinenweb
Londen St. Pancras International is het begin- en eindstation voor de Eurostar in het Verenigd Koninkrijk (Foto: Treinenweb)

Bron: Treinreiziger