Nieuwe station van Roodeschool officieel geopend

Vanmorgen is in de vroegte het nieuwe station van het Groningse Roodeschool geopend. Het station is sinds vandaag verhuisd naar een nieuwe plek net buiten het dorpje. De reden van de verhuizing heeft te maken met het doortrekken van de spoorlijn richting de Eemshaven, waar later dit jaar ook reizigerstreinen naar toe zullen rijden.

Vanmorgen om zeven minuten voor zes stond bouwmanager Valk van ProRail, die het project leidt, de eerste reiziger al op te wachten om diegene een bosje bloemen aan te bieden. Helaas was de eerste trein nog leeg, waarop Valk de tweede trein afwachtte die om zeven over half zeven binnenkwam. Hier deed Leroy als eerste reiziger het nieuwe station aan waar hij door het ProRail-personeelslid bedankt werkt.

Doortrekken spoorlijn

Het station van Roodeschool is verhuisd om een goede verbinding mogelijk te maken naar de Eemshaven. Het station is nu gelegen aan het spoor welke voorheen richting de Eemshaven reed en enkel voor goederen bestemd was. In het voorjaar zal hier vier keer per dag een reizigerstrein naar toe rijden zodat reizigers makkelijk kunnen overstappen op de bootverbinding vanuit de Eemshaven naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Verwacht wordt dit dit jaarlijks goed zal zijn voor 66.000 reizigers.

Op 28 maart zal de Eemshaven als nieuwste aller-noordelijkst gelegen spoorlijn officieel worden geopend, maar ook de heropening van station Roodeschool werd door ProRail ook als een 'bescheiden mijlpaal' genoemd.

Archieffoto: Roel Hemkes
Archieffoto: Roel Hemkes