Westerstorm ontregelt treinverkeer

De westerstorm die over het land trekt en voor veel overlast zorgt en schade aanricht heeft ook het treinverkeer ontregeld. Op tal van plekken zijn bomen omgewaaid. Over beide Moerdijkbruggen tussen Dordrecht en Breda rijden minder treinen. En tevens is de dienstregeling tussen Amsterdam - Zaandam en Alkmaar aangepast.

Op tal van trajecten zijn bomen op het spoor gevallen, waaronder tussen Amsterdam en Breukelen. Hier kwam het treinverkeer volgens de verwachting om 8:30 weer op gang. Ook bij Goor in Overijssel zou er een trein op een boom zijn gereden. De trein zou hierdoor flink beschadigd zijn. Inmiddels is het treinverkeer hier weer op gang.

Een woordvoerster van de NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat door de weersomstandigheden takken op het spoor of op de bovenleidingen terecht kunnen komen. De HSL zal volgens verwachting tot 13 uur niet over de HSL kunnen rijden. Ook het treinverkeer wordt gehinderd op de reguliere Moerdijk spoorbrug. Hier rijden tot 13 uur enkel alleen Sprinters. Intercities tussen Dordrecht en Breda zijn niet mogelijk.

Een woordvoerster van de NS adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat door de weersomstandigheden takken op het spoor of op de bovenleidingen terecht kunnen komen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb