Honderden reizigers in IC Berlijn gestrand te Bad Bentheim

Honderden reizigers in de trein van Berlijn naar Amsterdam zijn donderdagavond net over de Duitse grens bij de plaats Bad Bentheim gestrand. Zij kunnen niet verder wegens de gevolgen van de zware storm die over Nederland en Duitsland trok.

In de Intercity Berlijn bevonden zich ongeveer vierhonderd reizigers. Zij worden voorlopig opgevangen in de sporthal van een school in Bad Bentheim. Daar zullen de brandweer en het Rode Kruis de komende nacht zorgen voor noodopvang, waar er veldbelden worden gerealiseerd. Ook wordt er gekeken of reizigers in hotels en jeugdherbergen kunnen worden ondergebracht. Enkele andere reizigers hebben via vrienden of familie een overnachtingsplek geregeld.

In de grensplaats blijven de reizigers vrij kalm over de verstoring op het Duitse spoor. In Berlijn wordt er anders over getwitterd: "Niets anders dan chaos", schrijft iemand op Twitter bij een foto van een overvol perron op het station van Berlijn plaatst.

In grote delen van Duitsland is het treinverkeer zwaar ontregeld. Vooral het treinverkeer rondom Hannover heeft zware hinder opgelopen. Ook ligt het treinverkeer Dortmund - Hamburg stil, net als Bad Bentheim – Hengelo.

Foto: Rob Dammers (Flickr;CC)
Archieffoto: Rob Dammers (Flickr;CC)