Negen dagen werkzaamheden tussen Den Haag en Rotterdam

Tot eind dit jaar is spoorbeheerder ProRail bezig met een grote vernieuwingsoperatie op het spoor tussen Den Haag en Rotterdam. Van zaterdag 12 tot maandag 21 augustus vindt een belangrijke stap in deze werkzaamheden plaats, hierbij zullen reiziger dan hinder opleveren op dit traject.

Tussen Den Haag Laan van NOI en Delft vervangt ProRail in negen dagen tijd zestienhonderd dwarsliggers en een kruiswissel (een combinatie van vier wissels en een kruising). Gelijktijdig worden er vijfduizend nieuwe dwarsliggers geplaatst tussen Delft en Rotterdam.

Combineren van werkzaamheden

Om de overlast voor reizigers te minimaliseren, worden er tijdens de buitendienststelling zoveel mogelijk werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden er nieuwe damwanden betonplaten en straatwerk op de perrons van de stations Moerwijk en Delft Zuid aangebracht. Op station Rijswijk zal de tunnelverlichting worden vervangen. Bij station Delft worden er damwanden bij de noordelijke toerit van de tunnel aangebracht.

Grootschalige werkzaamheden

Het werk dat zaterdag start, is een flinke stap in een grote vernieuwingsoperatie tussen Den Haag en Rotterdam. Eerder deze zomer werden er bij Den Haag Centraal al diverse wissel vervangen. Den Haag Centraal is een van de zes locaties tussen Den Haag en Rotterdam die onder handen wordt genomen. Tot eind 2017 worden er op zes locaties in totaal 51 wissels, 3.000 meter rails en 7.000 dwarsliggers vervangen, zodat treinen betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Reisadvies

Afhankelijk van de dag en het traject wordt reizigers geadviseerd om om te reizen of om gebruik te maken van vervangend busvervoer. Houd rekening met extra reistijd. Vanaf 10 dagen van tevoren zal de NS-reisplanner worden bijgewerkt. Het is aan te raden ook vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen voor het meest actuele reisadvies in de reisplanner of via de app van NS.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb