RijnGouwelijn weer geopend na grootschalige werkzaamheden

Na drie weken aan werkzaamheden tussen Alphen aan den Rijn en Gouda, is het spoor maandagochtend weer geopend. Het werk is keurig op tijd af, vanmorgen reden er weer treinen.

ProRail was van 8 tot en met vanochtend 31 juli vroeg aan het werk tussen Gouda en Alpen aan den Rijn. In opdracht van de provincie Zuid-Holland werd er binnen een jaar en met zo min mogelijk overlast een nieuw station uit de grond tussen Gouda en Alphen aan den Rijn: Boskoop Snijdelwijk. Medio april is er begonnen met de bouw van het station die aan het eind van dit jaar in gebruik moet worden genomen.

Het werk dat uitgevoerd werd staat in dienst van een grote capaciteit voor het laten rijden van treinen. In het najaar moeten reizigers op dit traject elk kwartier in een trein kunnen stappen. Om dat mogelijk te maken waren er aanpassingen nodig aan het spoor, seinwezen, beveiliging en spoorwegovergangen. Daarnaast is er gewerkt aan de bouw van twee nieuwe stations: Waddinxveen Triangel en Boskoop Snijdelwijk.

Bij de werkzaamheden is nauw samengewerkt met provincie Zuid-Holland, NS en de gemeenten Waddinxveen, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb