Moerdijkbrug afgesloten tussen 25 juli en 11 augustus

Van dinsdag 25 juli tot en met vrijdag 11 augustus rijden er vanwege werkzaamheden geen treinen over de Moerdijkbrug. Reizigers worden verzocht alternatieve treinen te nemen of gebruik te maken van geplande businzet. Ook goederenverkeer wordt omgeleid via Woerden en Utrecht en de Betuweroute.

Het spoor op de Moerdijkbrug is in 2003 vervangen en heeft in 2014-2015 groot onderhoud gehad. Helaas is gebleken dat dit zeer complexe onderhoudswerk niet juist is uitgevoerd, waardoor in 2016 diverse spoedreparaties hebben plaatsgevonden met veel hinder voor reizigers en verladers.

Een totale vernieuwing van de ruim één kilometer lange spoorconstructie is daarom noodzakelijk. Als er niets wordt gedaan betekent dit dat het risico op onverwacht oponthoud voor reizigers, verladers en vervoerders groeit. De vervanging van het spoor is een complexe klus, omdat hiervoor speciale lastechnieken nodig zijn.

Omleiding goederentreinen

Goederentreinen rijden om via de Betuweroute of vanaf goederenemplacement Kijfhoek via Rotterdam en Utrecht. Vanaf daar rijden de treinen door naar Den Bosch - Venlo of richting Breda - Roosendaal. Gedurende de werkzaamheden zullen er 's nachts meer goederentreinen langs deze routes rijden dan gewoonlijk. Dit gebeurt in afstemming met het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Helaas is deze overlast niet te voorkomen.

Reisadvies

  • Er rijden alleen Sprinters tussen Rotterdam Centraal en Dordrecht; tussen Zwijndrecht en Breda en tussen Zwijndrecht en Roosendaal rijden NS-bussen in plaats van treinen
  • reis tussen Rotterdam Centraal en Roosendaal met Intercity of Intercity direct via HSL en Breda; Intercity's tussen Breda en Roosendaal rijden door naar/van Vlissingen
  • reis van Dordrecht naar Lage Zwaluwe, Roosendaal of Breda via Zwijndrecht; reis van/naar Dordrecht Zuid met de NS-pendelbus naar/van Dordrecht (extra reistijd Dordrecht Zuid-Roosendaal/Breda kan tot 60 minuten zijn)

Foto: Smiley.Toerist
Foto: Smiley.Toerist

Bron: ProRail