Tweede Kilometer Kampioen van start gegaan

Vannacht is de tweede editie van de Kilometerkampioen weer van start gegaan. Deze wedstrijd welke opgezet is Treinreiziger.nl spoort treinliefhebbers aan om zoveel mogelijk kilometers af te leggen binnen 24 uur tijd. Het aantal deelnemers die zich heeft aangemeld voor de wedstrijd ligt op 110. Twintig anderen doen ook mee aan een tweede wedstrijd waarbij ze de meeste stations bezoeken.

Tijdens de wedstrijd waarbij ze strijden om de Kilometer Kampioen moeten er zoveel mogelijk kilometers worden afgelegd. Hierbij zijn enkele spelregels: Zo mag een traject maximaal twee keer worden bereden, mits het traject in twee verschillende richtingen wordt afgelegd. Ook moeten de deelnemers tussen 10:00 uur en 14:00 uur station Utrecht Centraal aandoen. Om de afgelegde route te kunnen bewijzen, dient er op elk overstapstation een foto te worden gemaakt waarin de deelnemer(s) een foto van hun zelf maken in hun gele 'Kilometer Kampioen' t-shirt met het stationsbord op de achtergrond. Deze kunnen ze via een speciale app uploaden.

De vorige editie vond plaats in 2015. Deze werd toen gewonnen door Bob Landman uit Arnhem. Hij wist toen maar liefst 1593 kilometer in 24 uur af te leggen.

Treinreis

De reis is om middernacht van start gegaan, gedurende de nacht stroomden de deelnemers in om aan hun lange reis te beginnen. Een verstoring vanwege en aanrijding bij Dieren zorgde eerder op de avond zorgde al bij sommige deelnemers voor lichte paniek. Zij hebben hun schema al noodgedwongen moeten aanpassen of alternatief vervoer moeten regelen om op hun startlocatie te komen.

Uiteindelijk hebben die nacht veel deelnemers zich verzameld in één van de nachttreinen. Op Twitter is de reis van vele deelnemers te volgen op #kmtrein. Een selectie van de tweets laten we hieronder zien.

(Dit artikel gaat na de tweets verder)

De website van Treinreiziger heeft een live-blog geopend met de actuele stand van zaken, en opmerkelijke verhalen van deelnemers.

De redactie van Treinenweb wenst alle deelnemers aan de wedstrijd veel succes en een voorspoedige en veilige rit.


De deelnemers van de vorige editie van de Kilometer Kampioen in 2015
Foto: Treinreiziger

Bron: Treinreiziger