Brussel Centraal ontkomen aan zware terreur-aanslag

De explosie die gisteren plaatsvond op Brussel-Centraal was een onderdeel van een terroristische aanslag. Deze zou zijn mislukt en had fataal kunnen aflopen. Volgens het federaal parket had een man een tas bij zich met gasflessen en spijkers. Uiteindelijk ging alleen het ontstekingsmechanisme af. Een militair heeft de dader direct doodgeschoten.

De man betrad dinsdagavond om 20:44 uur het Centraal Station in Brussel waar hij zich tussen de reizigers mengde en volgens omstanders begon te schreeuwen. De tas die hij bij zich droeg vat vlam en de man loopt achter een medewerker van het treinstation aan.

Er volgt een kleine explosie, waarbij volgens de politie alleen het ontstekingsmechanisme af ging. Vervolgens zou de 26-jarige persoon van Marokkaanse afkomst uiteindelijk op een militair zijn afgelopen, waarbij hij "Allah Akbar" geroepen zou hebben, hierop werd hij doodgeschoten.

De bom zou even krachtig zijn geweest zoals eerdere aanslagen op luchthaven Zaventem en het metrostation van Maalbeek.

Station Brussel

Het station Brussel Centraal is direct na de mislukte aanslag ontruimd en hermetisch afgesloten. Treinen op het station werden geschrapt en ook treinen naar het Centraal Station van Brussel passeerden dit station. Op woensdagmorgen is het station weer vrijgegeven nadat het Belgische parket onderzoek heeft verricht. Reizigers werd geadviseerd om door te reizen via Brussel Zuid en daar het alternatieve openbaar vervoer te pakken.

De politie verricht onderzoek naar het incident.

Archieffoto: Fabian318 (Wikipedia)
Archieffoto: Fabian318 (Wikipedia)