Enige hinder op spoor na losgeschoten treinstel

Een trein heeft donderdagochtend voor station Tilburg een ander gekoppeld treinstel verloren. Er was geen gevaar voor reizigers bij dit incident.

"Net voor Tilburg begon de trein snelheid te minderen", vertelt reiziger Jacqueline Goossens tegenover Omroep Brabant, toen ze op weg was naar haar werk. "Daarna remde de trein heel hard en stonden we stil. En toen werd er omgeroepen dat we door een spontane ontkoppeling het achterste deel van de trein verloren waren."

Uiteindelijk had de machinist snel door dat er iets mis was en besloot hij het 'verloren' treinstel - dat op enkele meters afstand was gestrand - weer aan te koppelen. "We kregen de melding ons goed vast te houden", vertelt Goossens. "We vroegen ons af hoe hard dit dan zou gaan, maar dat viel mee."

Volgens Goossens liet de NS de reizigers na het aankoppelen van de wagon weten dat er geen veiligheidsrisico's waren geweest. Doordat de rem autoamtisch geactiveerd werd kwam het achterste deel vanzelf tot stilstand.

Nadat het treinstel weer aangekoppeld was moest de personeel de rem nog van de trein afhalen, wat voor enige vertraging had gezorgd. Daarna kon de trein weer op eigen kracht weer verder rijden.

Archieffoto: Roel Hemkes
Een dubbeldekstrein van het type DDZ, waarvan een tweede treinstel losschoot. Dit is overigens niet de trein uit het artikel. (Archieffoto: Roel Hemkes)