NS opent morgen stembureau's op stations.

Op woensdag 15 maart vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Kiesgerechtigde Nederlanders kunnen ook deze keer op een groot aantal stations hun stem uitbrengen. NS, ProRail en de gemeenten bieden de reizigers op meer dan 60 locaties op of in de omgeving van een station gelegenheid om te stemmen. Stemmen voor, tijdens of na uw reis. Wel zo handig en gemakkelijk.

Reizigers kunnen stemmen op het station in de gemeente waar ze wonen, met een geldige stempas en een identiteitsbewijs. Reizigers die op een station in een andere gemeente willen stemmen, kunnen de stempas via hun gemeente om laten zetten in een zogenaamde kiezerspas.

De Nederlandse Spoorwegen hebben een lijst geplaatst met daarop de locaties en de openingstijden van de stembureau's op de stations.

'Laat zien dat je gestemd hebt'

Geheel in de lijn van de Amerikaanse traditie waarbij er bij de stembureau stickers worden uitgedeeld, zal actutualiteitenprogramma EditieNL dit ook doen op tien grotere stations. De stemmers mogen deze in ontvangst nemen zodra ze hun stem in de stembus hebben gegooid op een van de grotere stations. De mensen wordt gevraagd een foto hiervan te delen op social media of hun profielfoto tijdelijk aan te passen.

Foto: J.M. Luijt
Foto: J.M. Luijt
 

Bron: Nederlandse Spoorwegen