Hardleerse bedelaars verzamelen boete van ongeveer 300 euro

Twee Roemeense bedelaarsters zijn meerdere malen tegen de lamp gelopen toen ze herhaaldelijk bedelden in treinen en op stations. Uiteindelijk liepen de boetes op tot ongeveer 300 euro. Twee personeelsleden van het Veiligheids & Services team zagen hoe de twee vrouwen bij een reiziger om geld bedelden. Het was niet voor het eerst dat ze het duo betrapt werd op bedelen waarop ze werden beboet met 90 euro boete.

Nadat de bedelaarsters leken af te druipen en het station te verlaten bleek dit voor de handhavers een schijn, want al snel kwamen ze via een andere ingang weer op het station. Wederom werden ze weer staande gehouden voor een tweede bekeuring. Tevens bleken ze ook geen vervoersbewijs bij zich te hebben. Dat kwam ze op een extra vijftig euro te staan.

Nadat het Veiligheids en Service team het tweetal had gesomeerd het station te verlaten duurde het wederom niet lang voordat ze weer terugkwamen. Hierop kregen ze een extra boete van 90 euro vanwege het niet opvolgen van de aanwijzingen.

Een dag later werd het duo weer gesignaleerd op Utrecht Centraal, wederom zonder vervoersbewijs. Dit maakte een boete van 57,50 euro waarbij ze direct een reis- en stationsverbod kregen. De eerstvolgende keer dat het duo op een station aangetroffen wordt zullen ze worden opgepakt en mogen ze naar de rechter.

Het duo lijkt afkomstig van een bende die op grote schaal in treinen gaat bedelen. Vaak worden treinreizigers door hen van pakjes zakdoeken waarvoor ze geld vragen. Met regelmaat gebeurt dit op intimiderende wijze. Deze personen worden inmiddels ook 'zakdoekjesleggers' genoemd, en voeren strafbare feiten uit.

Foto: NS Veiligheid & Services
Foto: NS Veiligheid & Services