Brand in Sprinter-treinstel op station Haarlem

Op station Haarlem woedde vanmiddag enige tijd een brandje in een sprinter. Het zou gaan om een brand op het toilet van de trein. De NS liet weten dat er tijdelijk geen treinen van en naar het station reden vanwege inzet van de brandweer.

Het treinverkeer op station Haarlem is hierop enige tijd stilgelegd, zodat hulpdiensten de brand veilig konden blussen. De brand is inmiddels 'brand meester'.

Ooggetuige Rick Middel bevond zich op het station toen de brand uitbrak. "Ik zat te wachten op de trein naar Leiden en ineens hoorden ik allemaal sirenes en zag ik een tiental agenten voorbij rennen", zegt hij op NH Radio. "Gelukkig ging alles vervolgens heel rustig en georganiseerd. Brandweermannen kwamen aanlopen en de agenten zorgden ervoor dat er niemand bij de trein kon komen."

Het is niet de eerste keer dat er in korte tijd een brand in een Sprinter-trein is. De afgelopen maanden waren er vaker toilet-branden in dit type Sprinter-treinen. De politie en de NS gaan ervan dat deze aangestoken zijn. Inmiddels zou dit de vijfde brand zijn in enkele maanden tijd.

Foto: Rick Middel (Twitter)
Foto: Rick Middel (Twitter)