NS-personeel gaat voorlopig geen actie voeren

Voorlopig zullen NS-personeelsleden geen acties meer voeren. Dat is de uitkomst van het werkoverleg woensdag met de NS-directie op het hoofdkantoor in Utrecht. Hierbij waren er 180 machinisten en conducteur aanwezig om hun ongenoegen te uiten over de met name de nieuwe dienstregeling.

Het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK) had het overleg aangevraagd omdat het rijdend personeel met name ontevreden is over de nieuwe dienstregeling. De werknemers zijn bang dat ze voortaan alleen nog maar 'een rondje om de kerk' rijden en miner afwisselende diensten in hun rooster zouden krijgen.

Volgens AMK-woordvoerder Dick van der Meulen waren 180 machinisten en conducteurs op het overleg afgekomen. ''De NS-directie heeft toegezegd dat er gevarieerdere diensten komen."

Aangepast rooster

Voor de machinisten zou het nieuwe rooster in april in gaan; dat van de conducteurs in juni. "Maar we houden een slag om de arm. We geven de directie tot 1 maart de tijd om de daad bij het woord te voegen." In een reactie zegt de NS te streven naar meer variatie in de diensten; daarom wordt het rooster aangepast.

De grote opkomst van het personeel had geen gevolgen voor de treinreizigers. De werknemers hadden vrij genomen om het overleg bij te wonen.

Foto: Bas Meijer
Foto: Bas Meijer