Enkele gewonden na botsing trein op zuiveltruck in Winsum

In het Groningse Winsum aan de Voslaan is een trein gedeeltelijk ontspoord en deels gekanteld na een botsing met een zuiveltruck. Het ongeval gebeurde rond het middaguur op een onbewaakte overweg. Er zouden enkele gewonden zijn gevallen. De chauffeur van de truck is ongedeerd geraakt.

De melkwagen kwam van een boerenerf en is vermoedelijk bij een onbewaakte spoorovergang in botsing gekomen met de trein. De trein voor een deel ontspoord, en een deel is gekanteld.

De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. ALle passagiers zijn inmiddels met hulp van de Veiligheidsregio Groningen uit de trein geëvacueerd. Er is één gewonde naar het ziekenhuis overgebracht. Enkele lichtgewonden worden inmiddels in een brandweerkazerne in de buurt verzorgd.

Het treinverkeer tussen Groningen en Roodeschool ligt inmiddels stil. Het is onduidelijk waneer het treinverkeer weer op gang komt, gezien de infrastructuur mogelijk beschadigd is geraakt.

Onbeveiligde overwegen

Het spoor bij Winsum staat al enkele jaren bekend doordat er diverse onveilige en onbewaakte overwegen zijn, waarbij eerder enkele dodelijke ongelukken hebben plaatsgevonden. In 2014 waren er nog 24 overwegen in de provincie Groningen die onbeveiligd zouden zijn.

Foto: Matthijs Sorgdrager (Dvhn.nl)
Foto: Matthijs Sorgdrager (Dvhn.nl)