Hinder tussen Rotterdam en Breda vanwege spoorbreuk op Moerdijkbrug

Treinreizigers zullen donderdag nog de hele dag last van vertragingen tussen Lage Zwaluwe en Dordrecht. Er rijden sinds woensdagochtend veel minder treinen omdat op de spoorbrug over het Hollandsch Diep bij Moerdijk een spoorstaaf is gebroken. Deze zal ProRail worden gerepareerd, echter omdat het op een brug plaatsvindt is het geen geringe klus, meldt het spooronderhoudsbedrijf.

Door de breuk kunnen de treinen over de Moerdijkbrug nog maar gebruikmaken van een enkel spoor. Donderdag kunnen tussen elf uur 's ochtends en één uur 's middags helemaal geen treinen over de brug rijden. Dan wordt met een speciale werktrein een nieuwe rails van 27 meter lang op zijn plek gelegd.

De breuk werd ontdekt toen een zogeheten detectielus aan het spoor een alarmsignaal af liet gaan. Eerst werd gedacht dat dit gebeurde door een kapotte stop, maar tijdens onderzoek werd de breuk ontdekt. "Het is een lelijke breuk waarbij het spoor steeds verder afbrokkelt", aldus De Korte. Hij benadrukt dat er geen gevaar voor het treinverkeer is geweest. De spoorstaaf, evenals de breuk zal door ProRail worden onderzocht.

Omreisadvies

De Intercity Direct heeft geen last van de verstoring, omdat deze via een andere spoorbrug rijdt. Reizigers tussen Breda en Rotterdam wordt geadviseerd om deze trein via de HSL-baan te nemen. Op dit traject geldt bovendien geen toeslag waardoor reizigers niets extra's te hoeven betalen.

Reizigers tussen Rotterdam en Eindhoven kunnen het beste omreizen via Utrecht. Ook wordt aangeraden om de website van de NS te raadplegen.


"Hinder tussen Rotterdam en Breda vanwege spoorbreuk op Moerdijkbrug"
Foto: ProRail

Bron: BN de Stem