NS zoekt tekentalenten voor 'groene trein'

De treinen van NS gaan rijden op groene stroom van Eneco. En dat wil de NS aan haar klanten graag laten zien. Daarom vragen ze aan artistieke tekentalenten om een mooi ontwerp te bedenken om dit op de buitenzijde van een dubbeldekstrein te promoten.

Vanaf 1 januari rijdt vijftig procent al op windenergie. In 2016 moet dit 75% zijn, waarna in 2018 helemaal klimaatneutraal over het spoor wordt gereisd. De groene stroom komt van windparken die Eneco speciaal voor NS en de andere spoorvervoerders gaat aanleggen. De spoorsector en Eneco dragen zo bij aan de verduurzaming van Nederland.

Ontwerpwedstrijd

In dit kader van het 'groene rijden' zoekt de NS ontwerpers om een uitdagend ontwerp voor een VIRM-dubbeldekker te ontwerpen. En omdat Nederland veel designers kent via o.a de (kunst)academie, een design-school of een startend ontwerper, zoekt de NS juist die personen , om de opdracht aan te willen gaan een nieuw uiterlijk voor een trein te bedenken die een jaar lang als promotie zal gaan rijden in de normale dienstregeling, uiteraard met je naam erop.

De trein krijgt een speciaal folie waarop het winnende ontwerp staat. Dit is te vergelijken met de Van A-naar-B-trein tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander.

Voor meer informatie, het lezen van het regelement en het downloaden van het ontwerppakket kan je terecht op: www.nsontwerpwedstrijd.nl/


Een voorbeeld van een bestickerde trein die reclame maakte voor de OV-Chipkaart.
Hoe jouw jouw 'groene trein' eruit zien?

Bron: Nederlandse Spoorwegen