Treinen vies vanwege schoonmakersstaking

Vanwege een staking van de schoonmaakbedrijven welke de treinen schoonhouden zijn vele treinen de laatste dagen behoorlijk smerig. Reizigers klagen steen en been over propvolle afvalbakken in de trein.

Zo ook na Koningsdag bleken veel treinen zeer vies van binnen te zijn. Bierblikjes lagen overal en prullenbakjes builden uit van het afval.

Het schoonmaakbedrijf wat normaal gesproken voor de NS werkt, staakt voor betere arbeidsvoorwaarden. Het is niet bekend hoelang de staking nog zal duren. Wel hebben ze in een nieuwsbericht op hun site alten weten dat reizigers ook mee kunnen helpen aan een schone trein door lege koffiebekers of kranten weg te gooien.

De NS heeft via Twitter ook al laten weten dat zij ook niet blij zijn met de staking, maar de oplossing ligt niet in hun hand. Het schoonmaakbedrijf zou zelf om de tafel moeten gaan zitten met Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB).

Hoe lang deze staking nog gaat duren is niet bekend. De onderhandelingen tussen de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en de vakbonden liggen momenteel stil.

Bron: AT5