Trein uit dienst gehaald na ontdekking hakenkruizen

Begin deze maand heeft NS-personeel besloten dat er een trein uit de dienst moest worden genomen vanwege aangebrachte hakenkruisen in een treincoupé. Op een wand in de trein naar Den Helder waren diverse hakenkruisen gespoten, zo bevestigt een NS-woordvoerder aan Metro.

Op maandagavond 3 februari ontdekt de hoofdconducteur de racistische symbolen, toen de trein rond kwart voor elf ’s avonds uit Ede-Wageningen vertrok. Hierop werd besloten de trein vanaf Utrecht uit de dienst te halen, en de reizigers in Utrecht de trein te laten verlaten.

NS vindt dat de hoofdconducteur ‘uitstekend heeft gehandeld’ door niet verder te willen rijden met dergelijke kwetsende symbolen aan boord. “Wij willen zoiets absoluut niet hebben in de trein”, benadrukt de zegsman. “De intercity is ook direct naar de werkplaats gestuurd om schoon te worden gemaakt.”

Ook de reizigers konden begript tonen voor het uit de dienst nemen van de trein: “Ik ben eigenlijk wel blij dat grove en kwetsende taal of beelden als onacceptabel wordt gezien en gemeld”, reageert een reiziger die op weg was naar Den Helder.

Bron: Metronieuws