De 'eerste stapsteen' gelegd op 'Oeteldonk Centraol'

Over twee weken is het weer zover, en dan zal vooral in het zuiden van het land weer het het carnavalsfeest losbarsten. Ter voorbereiding heeft de 'Burgervoajer van Oeteldonk' het station van Den Bosch geïnspecteerd, want aanstaande zondag zal prins Amadeiro XXV om elf over elf met zijn koninklijke trein aankomen. Maar voordat dat kan gebeuren moest de traditionele 'stapsteen' weer worden teruggelegd op het perron.

Traditiegetrouw zet de carnavalsprins zijn eerste stap op de zogenaamde stapsteen, die weer terug is gelegd tussen de tegels op het perron van spoor 1. Deze steen is eerder vanwege de werkzaamheden aan het perron weer verwijderd.

Geschiedenis

De stapsteen werd in 2000 geplaatst langs spoor 1 op station Den Bosch. De steen herinnert aan het feit dat honderd jaar eerder de eerste hoogheid, prins Amadeiro III, per trein aankwam. Sindsdien zet prins carnaval ieder jaar zijn eerste stappen op de stapsteen op het station. Als eerste na de introductie van de steen was prins Prins Amadeiro XXIV aan zet om zijn eerste stap op de steen te maken.

Omdat het perron werd vernieuwd moest de steen in november tijdelijk worden verwijderd, maar afgelopen maanden is deze teruggeplaatst. In de tussentijd heeft de  'Oeteldonksche Club van 1882' zich ontfermd over de steen, die nu weer trots op het perron van station Den Bosch wacht om aanstaande zondag weer betreden te worden.

Bron: ProRail