Thalys vervoert meer reizigers vergeleken met voorgaande jaar

De Thalys-hogesnelheidstrein is vorig jaar een stuk vaker gebruikt voor reizen tussen Nederland en België. Het aantal reizigers tussen Nederland en Parijs is iets toegenomen,

Nadat vorig jaar de Fyra V250 naar België was uitgevallen, beslotten zowel de NS als de Belgische NMBS om het aantal Thalys-treinen naar onze België uit te breiden van 9 stuks naar 12 stuks per dag. Op deze manier kon er aan de vraag aan reizigers naar het buitenland worden voldaan.

''Door het wegvallen van de Fyra zaten onze treinen in de eerste maanden van het jaar echt overvol. Er moest er iets gebeuren'', aldus een woordvoerster. Tevens wijst ze erop dat twee van de drie extra treinen (die maar tot Brussel gaan) vanaf april dit jaar ook nog naar Lille zullen doorrijden.

Op het traject Nederland-Parijs, waarop nog steeds 9 treinen per dag heen en terug rijden, was vorig jaar slechts sprake van een kleine stijging van 0,6 procent. Hiermee steeg het aantal reizigers per jaar van 1,9 miljoen naar 2 miljoen.

Het bedrijf Thalys maakte verder in 2013 een omzet van 487 miljoen euro, met een stijging van 1,9 procent vergeleken met het voorgaande jaar. In totaal reisden er op het internationale netwerk van de spoorvervoerder bijna 6,7 miljoen mensen, 1,8 procent meer dan in 2012.

Bron: Nu.nl