Zeker 16 doden bij aanslag op treinstation in Rusland

In het zuiden van Rusland zijn bij een explosie op een treinstation zeker zestien doden en dertig gewonden gevallen. Volgens de anti-terreurcoördinator zou het gaan om een aanslag van een vrouwelijke zelfmoordterrorist.

Persbureau AFP spreekt van achttien doden. Van de slachtoffers zouden er negen in kritieke toestand verkeren.

De explosie vond plaats op de eerste verdieping van het station van Volgograd. De bom zou volgens ooggetuigen vlak voor de detectiepoortjes tot ontploffing zijn gekomen. Een woordvoerder van de politie zei dat de bom 10 kilogram van het explosieve materieel TNT beschikte en gevuld was met kogels.

"Toen de zelfmoordterroriste een politieagent zag, werd ze waarschijnlijk nerveus en liet ze de bom afgaan." Als de vrouw de bom verderop in de hal had laten afgaan, had het dodental een stuk hoger kunnen liggen.

De explosie volgt enkele maanden nadat de Tsjetsjeense rebellenleider Doku Umarov meer aanslagen aankondigde in aanloop naar de Winterspelen in Sotsji die over veertig dagen gehouden zullen worden. De Russische president Vladmir Poetin heeft zondag toegezegd dat er veiligheidsmaatregelen in het land worden toegepast. Ook beloofde hij dat er ondanks de dreiging  'de veiligste Spelen ooit' plaats zullen vinden.

De Olympische Winterspelen duren van 7 tot en met 23 februari.

Bron: Nu.nl