Treinen rijden weer volgens dienstregeling

De treinen van de NS en Arriva rijden vrijdag weer volgens dienstregeling, zo lieten woordvoersters donderdagavond weten. Donderdag was de treinenloop ernstig verstoord vanwege de gevolgen van de storm. Met name in het noorden van het land lag het treinverkeer volledig stil.

Vanwege de storm was gisteren het treinverkeer op diverse sporen ontregeld geraakt, met name door vallende takken en omgewaaide bomen op het spoor. Hierbij was er schade aan de bovenleiding en infrastructuur ontstaan. Ggisteravond heeft ProRail de infrastructuur weer hersteld waarmee er rond 22:00 uur gisteravond weer NS-treinen volgens de dienstregeling konden rijden, hetzij met enige vertragingen.

Vrijdag is het minder stormachtig, maar volgens het KNMI vallen er nog steeds verspreid over het land enkele winterse buien met kans op zware windstoten. De wind blijft noordwest en neemt in het zuidelijk kustgebied af tot hard, maar blijft in het noorden nog stormachtig. In het binnenland is er nog steeds sprake van vrij krachtige wind.

Bron: Treinreiziger