Actiegroep komt met nieuw plan overkapping HSL

De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in Lansingerland komt maandag met een plan voor een overkapping van de 5 kilometer spoorlijn die door de gemeente loopt. Volgens metingen is de geluidsoverlast van de treinen op het spoor 10 decibel boven de geluidsnorm.

Al jaren wordt er actie gevoerd in de gemeente Lansingerland om de lawaai van de HSL terug te dringen. Zo is er inmiddels ook een pilot gestart waarin diverse maatregelen worden uitgetest om de overlast te doen verminderen. De actiegroep 'Stop Geluidsoverlast HSL' neemt daar echter geen genoegen mee en komt met de plannen op tafel om een overkapping te laten bouwen.

Inmiddels hebben een architectenbureau en andere partijen al een ontwerp gemaakt. Hierbij worden er andere dan gangbare materialen gebruikt en zal alleen een overkapping moeten kopen op plekken waar het echt nodig is. "Daardoor kan deze overkapping worden aangebracht voor een fractie van wat de tunnel onder het Groene Hart gekost heeft. Dat was 1 miljard euro”, zegt Loeky van der Horst van Stop Geluidsoverlast HSL.

Maandag zal staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur een bezoek brengen aan de gemeente Lansingerland, waarbij de actiegroep het plan aan haar zal laten zien.

Bron: Rijnmond