NS verwijdert zeer groot deel van gele vertrekstaten van stations

De NS zal op termijn de gele vertrekstaatborden op de stations verwijderen. Per station zal voorlopig nog maar een enkele groep borden beschikbaar blijven. Volgens de NS maakt nog maar een klein deel van de reizigers gebruik van de borden.

Doordat de reizigers steeds vaker de reisplanner gebruiken en de NS-app's op mobiele telefoons raakt de oude vertrouwde gele vertrekstaat volgens de NS onnodig. Een groot deel daarvan zal in april volgend jaar worden weggehaald. Alle informatie die op deze borden staat, moet nog op een andere manier aan de reizigers worden aangeboden. Volgens een woordvoerder van de NS zal dit in 2015 gerealiseerd zijn.

Reizgers betrekken hun reisinformatie steeds vaker internet. Naast de gele borden heeft NS ook displayborden op de stations hangen waarop reizigers de vertrektijden kunnen zien ''De nieuwe manier van plannen is helemaal in het dagelijks leven geïntegreerd, de borden (de gele vertrekstaten, red.) zijn dat niet meer.''

Op alls 406 NS-station staan nu nog 3400 gele vertrektijdenborden staan. Dat zal volgens de woordvoerder geminimaliseerd worden tot 700 stuks.

Maatschappij voor Beter OV

Maatschappij voor Beter OV betreurt het besluit van de NS. Zij laten in een verklaring weten dat het plan om de gele borden te verwijderen een slechte zaak is. "Deze borden zijn van belang omdat de digitale informatiemiddelen van de NS nog steeds te vaak uitvallen of verkeerde informatie tonen. Het gaat hier om niets meer en niets minder dan om een ordinaire bezuinigingsmaatregel".

"Sinds de overheveling van de reisinformatie van ProRail naar NS, is deze er niet beter op geworden. Door werkzaamheden geschrapte treinen worden niet altijd uit de reisplanner gehaald, informatiepanelen op stations tonen vaak een Windows-foutmelding (of lopen vast, en staan stil, red.) in plaats van de vertrekkende treinen."

De NS heeft nog niet gereageerd op hun verklaring.

Bron: Nu.nl