VVD onderzoekt mogelijke opvolger Grensland Express

De VVD in Overijssel wil een poging gaan wagen om de treinverbinding tussen Hengelo en Bad Bentheim, de Grensland Express, een nieuw leven in te blazen. Deze verbinding zou op 8 december ten einde komen, omdat de treindienst niet rendabel is vanwege het lage aantal reizigers.

De regionale fractie-partij vindt dat er een nieuwe pilot gestart moet worden, omdat Duitse overheden nu bereid zijn de verbinding door te trekken naar het  Duitse Bielefeld, dat zo'n 150 kilometer verderop ligt. Doordat Bad Bentheim het eindstation van de rit was moesten mensen overstappen. De VDD denkt dat meer mensen de trein zullen nemen als dat struikelblok verleden tijd zal zijn.

Ook moet er een mediacampagne worden gestart, zodat mensen in het grensgebied zich meer bewust worden van de mogelijkheid om de trein te nemen naar Bad Bentheim of Bielefeld.

Het geld voor de nieuwe pilot zou dan bij de Rijksoverheid vandaan moeten komen uit een speciaal potje voor grensoverschrijdende treinverbindingen. Hier is ongeveer 6 ton voor nodig. De VVD denkt dat de kans groot is dat de nieuwe pilot er komt. De Grensland Express wordt geëxploiteerd door Syntus en het Duitse Bentheimer Eisenbahn.

Bron: RTV Oost