ProRail-medewerker betrapt aanrander op Rotterdam Centraal

Dankzij een oplettende ProRail-medewerker heeft de politie van Rotterdam afgelopen maandagmiddag een aanrander kunnen inrekenen. De verdachte had zich verdekt opgesteld in de overdekte fietsenstalling om vervolgens een vrouw te kunnen betasten.

Huub Veeneman, medewerker van spoorbeheerder ProRail, zag rond half zes dat een vrouw, een 24-jarige Rotterdamse, werd lastiggevallen toen ze haar fiets wilde pakken. 'Ik zag een vent op de grond liggen', vertelt hij aan dagblad Metro. 'Hij lag precies met zijn hoofd tussen de benen van een vrouw om onder haar rokje te kijken. Maar zij was bezig haar fiets los te maken, dus ze had helemaal niks door'.

De verdachte verraste de vrouw en begon haar te betasten, waarop de vrouw hard begon te gillen. Toen Veeneman op het gegil van de vrouw af kwam rennen, koos de aanrander voor het hazenpad en bood hij nog even zijn verontschuldigingen aan.

Helaas kwam deze niet ver hiermee, want Veeneman kreeg de man, met hulp van een stadswacht, op het Stationsplein te pakken, waarna de aanrander door de politie opgepakt werd.

Bron: Algemeen Dagblad