Toeristen gewond in ontspoorde Thaise trein

Meer dan 30 treinreizigers, waaronder een onbekend aantal Nederlanders, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt toen de nachttrein van de Thaise hoofdstad Bangkok naar de noordelijke stad Chiang Mai in het noorden van het land ontspoorde.

Thaise media geven verschillende aantallen slachtoffers. Eén van de gewonden is er volgens de Bangkok Post slecht aan toe. Volgens een andere krant hebben drie buitenlanders botbreuken opgelopen en is de rest van de gewonden slechts lichtgewond.

Van de tien wagons zijn er zeven ontspoord en gekanteld volgens de Bangkok Post. Het ongeluk gebeurde in de streek van Denchai bijna 500 kilometer ten noorden van Bangkok. In de trein bevonden zich ongeveer 300 reizigers.

De trein is ontspoord op een plek waar aan de spoorweg werd gewerkt. Het is de tweede keer deze maand dat op dit traject een trein ontspoort, maar de vorige keer toen een trein naar Bangkok uit de rails liep, vielen er geen gewonden. Inmiddels is er bekend gemaakt dat er een onderzoek naar de ontsporing wordt ingesteld.

 

Bron: AD