Zeven doden bij treinongeluk nabij Parijs

Bij een treinontsporing in het Franse Bretigny-sur-Orge, veertig kilometer ten zuiden van Parijs, zijn zeven doden gevallen en veel gewonden. Dit heeft de Franse minister Manuel Valls vrijdag bevestigd. De minister geeft aan dat er rekening mee moet worden gehouden dat het aantal slachtoffers nog kan stijgen.

Ramp
Vrijdagmiddag rond 17.15 uur vond het ongeluk plaats. De trein was vertrokken vanuit Parijs richting Limoges. De trein ontspoorde en crashte vervolgens tegen een platform in het stadje Bretigny-sur-Orge. Vier treinwagons stapelden zich op door de klap.

Slachtoffers
Volgens een woordvoerder van het Franse spoorbedrijf SNCFzouden er ongeveer 385 passagiers aan boord van de trein hebben gezeten. Ook zouden er mensen zijn geelectrocuteerd. Het is nog niet bekend of er nog steeds mensen vast zitten in de trein.

Al het treinverkeer vanuit het station Parijs-Austerlitz is na het ongeluk opgeschort. Omliggende ziekenhuizen zijn opgeroepen om voorrang te verlenen aan de slachtoffers van deze treinramp.

Ontsporing
Volgens de woorvoerder zijn het derde en vierde rijtuig ontspoord geraakt waarna de achterliggende wagons mee werden genomen. "Sommige wagons zijn alleen ontspoord, andere hellen over en weer andere zijn gekanteld", zei hij.

Een passagier liet de Franse media weten dat de trein vol was. ''Toen hij het station naderde, begon de trein plotseling ongeveer een minuut lang te schokken en ontspoorde hij vervolgens.'' Deze persoon zat in de wagon die niet ontspoorde.

Een andere passagier liiet weten dat de trein met te hoge snelheid het station van Brétigny-sur-Orge naderde.

Bron: Nu.nl