NS Hispeed verdwijnt als merknaam

NS Hispeed zal als merknaam gaan verdwijnen. De activiteiten gaan vanaf oktober over naar NS Reizigers. Er gaan geen banen verloren, vertelt een woordvoerder van NS donderdag. Directievoorzitter Jan-Willem Siebers van NS Hispeed zal tevens zijn functie neer gaan leggen.

Aanvankelijk brengt de NS niet alleen de Hispeed-activiteiten op het gebied van materieel en dienstregeling bij zijn centrale reizigerstak onder. Ook gaan afdelingen verantwoordelijk voor IT-beheer, financiën en personeel beter met elkaar samenwerken. In 2014 moeten de fusies afgerond zijn.

Fusie
De de NS Hispeed-tak te fuseren met NS Reizigers loopt het spoorbedrijf vooruit op de geplande samenvoeging van de concessies voor het hoofdrailnet en de hogesnelheidslijn die volgend jaar in december plaats moet gaan vinden. Daartoe besloot de toenmalige minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schulz van Haegen (VVD) in november 2011.

Op dit moment heeft de NS met NS Reizigers de consessie over het hoofdrailnet en met NS Hispeed de concessie voor de hogesnelheidslijn. Ook internationale treinen naar België, Frankrijk en Duitsland vallen onder de tak van NS HiSpeed, of een samenwerking van twee partijen, waaronder NS HiSpeed.

Bron: Novum