IJsjes en water voor reizigers Schiphol

Reizigers van en naar Schiphol die vertraagd waren door werkzaamheden aan het spoor, kregen zondag ijsjes en water om het leed wat te verzachten. Volgens een woordvoerster van de luchthaven waren de problemen ''te overzien''.

Dit hele weekend kunnen er nauwelijks treinen van en naar Schiphol rijden, omdat Prorail tot maandagochtend 5 uur aan het spoor werkt. De werkzaamheden vallen precies aan het begin van de zomervakantie. ''Het was een drukke dag door de vakantiedrukte. Er arriveren 50.000 mensen op Schiphol en een vergelijkbaar aantal vertrekt. Maar ze hebben de berichten goed gevolgd'', aldus de woordvoerster.

Veel menesne kwamen namelijk met de auto of lieten zich ophalen en afzetten voor de vertrekhal. Ook waren er mensen die gebruik maakten van de ingezette pendelbussen vanaf de omliggende stations.

Mensen die in de hitte wat langer op die bussen moesten wachten, kregen een lekker fris ijsjes of een flesje water. Er stonden, in tegenstelling tot zaterdag, geen files op de wegen naar de luchthaven.

Bron: Nu.nl