Veel vermisten na treinramp Canada

Een onbekend aantal mensen is vermist nadat zaterdag een goederentrein in Canada met ruwe olie was ontspoord, ontploft en een vuurzee had veroorzaakt in een kleine stad. Zeker één iemand is om het leven gekomen. Volgens Canadese media is het zeer lastig om het aantal vermisten vast te stellen.

Het ongeluk vond plaats in de stad Lac-Mégantic in de provincie Québec, liggend aan de grens met de Verenigde Staten. Een trein die stilstond was uit zichzelf gaan rijden, waarna deze uiteindelijk ontspoorde waarna een ontploffing het gevolg was. De machinist deed alles volgens het boekje'', verklaarde vicepresident Joseph McGonigle van de spoormaatschappij.

De ravage was zeer groot te noemen nadat enkele tankwagons explodeerden. Meerdere gebouwen raakten vernietigd en een grote vlammenzee was het gevolg. De trein zelf bestond uit 73 wagons. Ook was er de vrees dat andere wagons ook zonderne kunnen ontploffen, waardoor het blussen werd bemoeilijkt.

Evacuatie
Na het ongeluk zijn ongeveer 1000 inwoners van Lac-Mégantic geëvacueerd, waarna de politie een  veiligheidszone van een kilometer heeft ingesteld. De trein had 73 wagons en ontspoorde net na 1 uur 's nachts lokale tijd.

Premier Stephen Harper van Canada heeft via Twitter laten weten dat hij met de slachtoffers meeleeft: "Gedachten en gebeden zijn met diegene die zijn getroffen in Lac-Mégantic. Vreselijk nieuws.''

Het is niet de eerste keer dat er een trein in Canada ontspoort. Vorige week ontspoorde in Canada een goederentrein met ruwe olie in de stad Calgary in het zuidwesten van het land. De trein werd toen geborgen zonder het gevaar dat de olie weglekte.

 

Bron: Treinreiziger