Minder treinen naar Schiphol aanstaand weekend

Aanstaande weekend is de luchthaven Schiphol slecht bereikbaar per trein. De aanleiding zijn werkzaamheden die plaats zullen vinden te Amsterdam-Zuid. Hiermee is er geen treinverkeer mogelijk tussen Duivendrecht en Bijlmer Arena en Schiphol.

Vakantiegangers doen zich er goed aan om de reis met de trein goed in te plannen en rekening te houden met vertraging. Er zullen pendelbussen worden ingezet rond Schiphol, maar enige vertraging zal zeker mogelijk zijn.

Het overlast vindt plaats op het moment dat de zomervakantie van start gaat voor het noorden van het land. Juist in dit weekend trekken er daaromeen hoop mensen op uit om naar de zon te gaan, om eerst het vliegveld te bereiken met de trein.

Vervelend
ProRail zelf erkent dat de butiendienststelling vervelend is, maar gezien de omvang van de klus is het toch de enige optie om de werkzaamheden in dit weekend in te plannen. “Er is bewust gekozen voor de zomervakantie, hoe tegenstrijdig het ook klinkt”, aldus woordvoerder Mercedes Grootscholten.

Werkzaamheden
De werkzaamheden maken deel uit van de spoorverdubbeling tussen Schiphol en Almere. “Er worden dit weekend in de tussenberm van de A4 betonnen steunpunten geplaatst voor de nieuwe fly-over bij Riekerpolder. In zeer nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat moet het werk tijdig worden ingepland, omdat ook de weg wordt afgezet. Dit is geen kleinigheid. We kunnen dit niet uitstellen. Hoewel het voor Schiphol een druk weekend wordt, is het voor het verkeer juist rustiger.” vervolgt de woordvoerder.

Bron: De Telegraaf