Politie gaat uit van brandstichting treinbrand

De politie gaat er toch vanuit dat de brand in de trein vorige week woensdag is aangestoken. Dat blijkt dinsdag uit een getuigenoproep van de politie.

In de oproep staat "De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, maar gaat uit van brandstichting".
Eerder dacht de politie aan andere oorzaken dan brandstichting. Zo zeiden ingewijden bij NS en Prorail afgelopen vrijdag in De Telegraaf dat de brand hoogstwaarschijnlijk is ontstaan door kortsluiting.

Opvallends
In de getuigenoproep zegt de politie op zoek te zijn naar mensen die in de trein zaten en iets opvallends hebben gezien. Ook worden er getuigen gezocht van mensen die de trein op de voorgaande stations zoals Arnhem, Ede-Wageningen, Driebergen-Zeist en Utrecht iets hebben zien opvallen. Hen wordt gevraagd contact op te nemen.

Tijdelijke aanhoudingen
Na dat de brand uit was gebroken heeft de politie eerder drie mannen van 22 en 23 jaar uit Nieuwegein aangehouden. Zij brachten een nacht door in een cel in het cellencomplex van Houten. De drie heren bleken echter niet achter de brand te hebben gezeten en zelfs andere treinreizigers te hebben geholpen de trein te verlaten bij het evacuatieproces.

De brand brak woensdag rond 13.40 uur uit in de trein, die vanaf Utrecht onderweg was naar Schiphol. In de omgeving van Breukelen kwam de trein brandend tot stilstand. Twee rijtuigen liepen schade op waarvan één rijtuig zo goed als uitgebrand is.

Bron: Nu.nl