Nieuwe afleveringen van Rail Away

Het televisieprogramma 'Rail Away' van de EO heeft twee nieuwe afleveringen die ze de komende weken zullen uitzenden. Dit keer gaat de reis vaan Finland en Canada. na afloop van de uitzending zijn de afleveringen ook op Uitzending Gemist te kijken.

Inmiddels is ook al bekend geworden welke afleveringen in 2013 herhaalt gaan worden. In april 2013 komen er weer drie nieuwe afleveringen.


Aflevering: Finland: Helsinki - Tampere - Jyväskylä

De Finse hoofdstad Helsinki ligt op de grens van water en land.
Rail Away volgt in deze nieuwe aflevering de trein naar het noorden, die al meteen bij het station kennis maakt met een meer. Er zullen er nog vele volgen in dit "land van de duizend meren".

Het eerste deel van het traject gaat naar Tampere, over één van de oudste treinroutes van het land. Onderweg passeert de trein het oudste houten stationsgebouw van het land in Hyvinkää.

In Tampere stappen we over op de trein die door de schijnbaar eindeloze bossen naar het noordoostelijk gelegen Jyväskylä rijdt. .
Op die route wordt overduidelijk waar Finland bekend om is: water en bomen. De opnamen uit de helicopter geven een prachtig beeld van de trein die een weg zoekt langs het water en door de bossen die op het punt staan zich in herfstkleuren te tooien.

Woensdag 12 december 2012, 19:55 uur, Nederland 2

Aflevering: Canada: Sault St. Marie - Agawa Canyon - Hawk Junction

In deze nieuwe aflevering volgen we vanuit de Canadese stad Sault St. Marie een toeristentrein naar het noorden, dwars door de onmetelijke wildernis van de provincie Ontario.

Deze rit naar de "Agawa Canyon" is een bijzondere belevenis, zeker in de herfst als de vele bomen zich tooien in fel rode kleuren.
Deze periode wordt de "Indian Summer" genoemd en vormt in deze aflevering een bijzonder decor voor onze treinreis.

In Agawa Canyon stappen we over op een passagierstrein naar de kleine nederzetting Hawk Junction.

Het gebied van deze treinreis is dun bevolkt met zeer weinig wegen en daarom is de trein van de Algoma Central Railway in zomer en winter voor de bewoners van deze regio vaak het enige contact met de buitenwereld.

Woensdag 19 december 2012, 19:55 uur, Nederland 2

 

 

Bron: Evangelische Omroep / Rail Away