Arriva moeizaam van start

Vervoersbedrijf Arriva heeft op de eerste werkdag na de invoering van de nieuwe dienstregeling te kampen gehad met opstartproblemen. In Gelderland waren de problemen het grootst op de trajecten Arnhem-Winterswijk en Arnhem-Tiel. Daar werden reizigers geconfronteerd met vertragingen tot een uur en uitval van treinen.

De vervoersbedrijven Arriva en Breng nemen sinds het ingaan van de nieuwe dienstregeling, afgelopen zondag de diensten van Syntus over. Arriva rijdt voortaan op de trajecten Zutphen-Apeldoorn, Winterswijk-Zutphen en Arnhem-Doetinchem-Winterswijk. Op dat laatste traject rijdt vervoerder Breng ook, maar dan tussen Arnhem en Doetinchem.

Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland, kon maandag melden dat een dergelijke overschakeling een 'majeure operatie' is die zelden vlekkeloos verloopt. "Maar voor de reizigers is het ontzettend vervelend. We hopen dat de aanvankelijke pijn verdwijnt als we eenmaal goed rijden. Als we erin slagen de kinderziektes binnen veertien dagen te laten verdwijnen, hebben we het denk ik goed gedaan", aldus de directeur.

Eén van de meterieelproblemen waarmee de vervoerders mee kampen is een 'oprijplaat' bij de deur die niet goed sluit. Daardoor kunnen ook de deuren niet goed dicht. Dat zorgde gisteren voor vertraging. Ook de pieptoon bij het sluiten van de deur wordt als hinderlijk ervaren.
 

Bron: Tubantia