Vandalen spuiten Arriva-trein om tot NS-trein

Vandalen hebben gisternacht op het rangeerterrein van Zwolle toegeslagen door een splinternieuwe Arriva-trein voor de Vechtendallijn aan een enkele zijde over te spuiten tot een NS-stoptrein. De directeur van Arriva spreekt van een "misdadige sabotage-actie".

Directeur Anne Hettinga van Arriva vertelt: "Onze mensen hebben de afgelopen twee jaar zich keihard ingespannen om op 9 december het traject Zwolle-Emmen vlekkeloos te gaan rijden. Dit is een klap in hun gezicht. Kennelijk zijn er mensen die ons dit niet gunnen.’’ Tot 9 december rijdt het Mat'64 stoptrein-materieel nog onder de vlag van NS, maar na deze datum zal Arriva het met deze nieuwe stellen over gaan nemen.

Schade
Volgens Hettinga loopt de schade in de tienduizenden euro's om de trein weer bedrijfsklaar en toonbaar te maken. Gezien de trein ook hard nodig is om deze vanaf 9 december in te zetten kost dit extra veel inspanning.

Aangifte
De Arriva-topman laat het er niet bij zitten, en kon melden dat er aangifte is gedaan vanwege de vernieling. De verf wordt onderzocht en ook worden alle camerabeelden uitgelezen. De topman van Arriva heeft goede hoop dat de daders opgepakt zullen worden. Ook zal het vervoersbedrijf nu bewaking rond de treinstellen gaan inzetten.

Een foto van de trein kan je vinden in de bron van dit artikel.

 

Bron: Telegraaf