Enschede wil niet betalen voor latere treinen Serious Request

De stad Enschede wil niet betalen voor latere treinen tijdens het 3FM Serious Request-evenement aan het einde van dit jaar.

Voor het inzetten van een extra trein vraagt de NS 5.000 euro. Gemeente Enschede meldt dat dit geld hier niet voor over is. Op de beginavond van 18 december waar een aantal 3FM-dj's, zich laten opsluiten in het Glazen Huis en de slotavond op 24 december verwacht de gemeente een massale toeloop van mensen.

In beide gevallen hebben de duizenden aanwezigen volgens de gemeente nog genoeg tijd om de laatste trein te halen. Die vertrekt om 22.45 uur, waarmee een extra trein onnodig is.

Opera
Al eerder heeft de gemeente wel een extra trein laten rijden. Tijdens de operavoorstelling " De Götterdämmerung" in het Wilminktheater liet de gemeente op twee avonden een extra trein rijden zodat de bezoekers in alle rust naar huis konden. Hiervoor vroeg de NS toen 2.000 euro, terwijl ze nu het commerciele tarief in rekening willen brengen. Het is onduidelijk waarom de NS in het geval van Serious Request 2012 nu geen korting geeft.

Wel heeft de NS de gemeente laten weten dat er voor langere treinen zal worden gezorgd.

3FM Serious Request komt weer in actie
Foto: Treinenweb

Bron: RTV Oost